Sonntag, 12. Juli 2009

Raffaello Pasta'si

Malzemeler:

125 gramm margarin veya tereyagi (oda sicakliginda)
125 gramm tozseker
100 gramm un
1 vanilya
4 yumurta sarisi
4 yumurta aki ( bir cimdik tuz ile cirpilacak)
2 tatlikasigi kabartmatozu (silme)

Kremasi ve süsü icin:

taze cilek veya konserve kayisi
cilek veya kayisi receli ilik hale (getirelicek,pandispanyanin alt katina sürmek icin)
18 adet Raffaello
500 ml cig krema
2 paket santi sertlestirici


Yapilisi:

Hamuru icin:

Bir kapta tereyagini veya margarini mixer ile iyice cirpiyoruz
Daha sonra vanilyayi ve sekeri ve yumurta sarilarini ilave edip güzelcene karistiriyoruz.
Unu ve kabartmatozunu karistirarak üzerine eliyoruz.
Iyice cirpilmis yumurta aklarini icine katip karistiriyoruz.
26 cm'lik capinda yaglanmis bir pastakalibina dökerek 180 ° derecede 30 dakika pisiriyoruz.
Pastayi pistikten sonra tamamen sogumasini sagliyoruz. Daha sonra ortadan kesiyoruz.

Kremasi icin:

Receli isitiyoruz, pastanin alt tabanina sürüyoruz. Üzerine dilimlenmis cilekleri veya kayisilira
diziyoruz. Kremayi sertlestirici ile cirpip kücük kücük parcalara kesilmis Raffaello ile birlestiriyoruz. Yarisini cileklerin üzerine diziyoruz.Ikinci kat pandispanyayi üzerine kapatip
pastanin heryerine kremyi siviyoruz ve cilek dilimleriyle ve arzu ederseniz Raffaello ile süslüyoruz.

Afiyet olsun.

PS: Bu Pasta cok lezzetli ve hafif. (resmi daha gelecek)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen