Freitag, 17. Juli 2009

MARS PASTASI



Bu pastanin tarifini Dr. Oetker kitabidan aldim ve cok hos bir tadi var.
Kremayla mars cikolatanin birlesimi harika.

Malzemeler:
Hamuru icin:
30 gramm tereyagi
3 adet yumurta
125 gramm tozseker
125 gramm un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
25 gramm nisasta ve 1 yemekkasigi kakao

Kremasi icin:

5 adet mars cikolatasi
400 gramm cig krema
2 paket krema sertlestirici
1paket vanilya


Süsleme icin:
1 adet mars cikolata



Yapilisi:

1.Kremayi bir tencereye kaynama noktasina getirin ve kücük kücük kestiginiz mars’lari icine ilave edin. Karistirarak eritin. Sonra bir kaba bosaltin üzerini folyo ile kapatin, bir gece buzdolabinda bekletin.


2.Ertesi gün hamuru icin tereyagini eritin ve sogutun. Bir kapta yumurtalari iyice cirpin, daha sonra sekeri ve vanilyayi katin 2 dakika cirpin. Unu,kakaou,nisastayi ve kabartmatozunu karistirin, üzerine eleyin. Sogumus tereyagini ilave edin ve iyice karistirin.

3. Hamuru pastakalibina dökün ve 180° derecede 25 dakika pisirin.

4.Pastayi sogutun ve ortadan kesin.

5.Kremasi icin kremayla- mars karisimini sertlestirici ve vanilya ile sert
olana kadar cirpin.

6.Pandispanyanin alt tabanini biraz süt ile islatin ve kremanin yarisini üzerine sürün. Ikinci kati kapatip kremanin gerisini sürün ve dilimlenmis mars ve cikolata parcalariyla süsleyin.



AFIYET OLSUN.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen